Landutako azenarioak baino hogei aldiz kaltzio eta A, B1 eta B2 bitamina gehiago eduki dezake basatiak
Kontu berezia izan behar da landare hau biltzean, antzeko bi landare pozoitsurekin ez nahasteko.
Kontu berezia izan behar da landare hau biltzean, antzeko bi landare pozoitsurekin ez nahasteko.
Kultura askotan erabiltzen da eta janbelar onenetakoen artean koka dezakegu.
Barazki moduan ezaguna dugu borraja. Ez da luzaroan kopuru handitan jan behar eta kontu berezia izan behar da kasu batzuetan. Zuhurtziaz baina beldurrik gabe heldu behar genioke landare honi ere.
‘Europar patata’ eta ‘txiro patata’ deitu izan zaio landare honi, amerikar patata ekarri aurretik hau jaten omen zelako Europan.
Kimu gazteak zein hostoak gordinik jaten dira entsaladan; Vulgaris delakoak gozo punttua du.
Landarea lehortuz, haragiak ontzeko edo garagardoari gehitzeko erabiltzen da. Kontserbagarri naturala da.
Bai hostoek, bai loreek, bai haziek gure gorputzarentzat oinarrizkoak diren substantziak dituzte. Sustraiak ere erabilgarriak dira, garagardoari zaporea eransteko, adibidez.
Entsaladan jaten ditugu hosto xamurrak txiki-txiki eginda, nahiko haritsua delako. Beste belarrekin batera irabiatuta edo zukuan ere bai.
Hortzak garbitzeko, zopak loditzeko, ogia egiteko… Marokoko azoketan oraindik ohikoa da malba barazki moduan salgai aurkitzea.
Erraza da txikori belarra eta kardabera bereiztea; azken hori samurragoa da, eta zaporez ere leunagoa.
Beste bitamina eta mineral asko ere badauzka. Entsaladan jaten dugu.
Beldurrak alde batera utzita dastatzera animatzen dugu jendea. Dastatu eta gorputzari entzun.
Mundua gobernatzen dutenek gorroto dituzte belar txarrak eta hala hezten gaituzte, justu inposatu nahi digutenaren kontrakoak direlako.
Bata, autogestio horizontalean eta proiektu abertzalean oinarritua. Bestea, aldiz, teknokrazian eta erreformismo teknokratan oinarritua, diru handikiena.