Elosu, Bergara
Baraualdi auto-eratua Elosuan uztailean, 21etik 27ra
Baraualdiaren konpromisoak euskara hutsean komunikatzera bultzatu gintuen. Minutu asko eman genituen horrela eta telefonoa eskegi nuenean negarrez hasi nintzen.
Elosu, Bergara
Baraualdiaren konpromisoak euskara hutsean komunikatzera bultzatu gintuen. Minutu asko eman genituen horrela eta telefonoa eskegi nuenean negarrez hasi nintzen.
Baraualdi burujabe eta kolektiboa da janaririk, pantailarik eta erdararik gabeko astea.
Hurrengo hitzordua Tafallan izango da maiatzaren 24an, larunbata, 10:00etatik aurrera.
/ Unai.mdldm
Landare hau galzorian dago, diotenez, Eguberrietan apaingarritzat erabiltzeagatik, baina basoen galerak zerikusi handiagoa duelakoan nago.
/ Agnes Monkelbaan
Kontu berezia izan behar da landare hau biltzean, antzeko bi landare pozoitsurekin ez nahasteko.
/ Léna Gahéry
Kultura askotan erabiltzen da eta janbelar onenetakoen artean koka dezakegu.
Barazki moduan ezaguna dugu borraja. Ez da luzaroan kopuru handitan jan behar eta kontu berezia izan behar da kasu batzuetan. Zuhurtziaz baina beldurrik gabe heldu behar genioke landare honi ere.
‘Europar patata’ eta ‘txiro patata’ deitu izan zaio landare honi, amerikar patata ekarri aurretik hau jaten omen zelako Europan.
/ Pattedyr
Kimu gazteak zein hostoak gordinik jaten dira entsaladan; Vulgaris delakoak gozo punttua du.
/ sonnia hill
Landarea lehortuz, haragiak ontzeko edo garagardoari gehitzeko erabiltzen da. Kontserbagarri naturala da.
Bai hostoek, bai loreek, bai haziek gure gorputzarentzat oinarrizkoak diren substantziak dituzte. Sustraiak ere erabilgarriak dira, garagardoari zaporea eransteko, adibidez.
Asuna (Urtica) / ihintza
Asuna da janbelarretan interesgarri eta eskuragarrienetakoa.
René Hourdry / CC BY-SA 4.0
Entsaladan jaten ditugu hosto xamurrak txiki-txiki eginda, nahiko haritsua delako. Beste belarrekin batera irabiatuta edo zukuan ere bai.
Elosu / ihintza
Hortzak garbitzeko, zopak loditzeko, ogia egiteko… Marokoko azoketan oraindik ohikoa da malba barazki moduan salgai aurkitzea.
/ Ixitixel
Erraza da txikori belarra eta kardabera bereiztea; azken hori samurragoa da, eta zaporez ere leunagoa.
/ Midnight Runner
Beste bitamina eta mineral asko ere badauzka. Entsaladan jaten dugu.
XVI. mendeko ilustrazioa Pedanius Dioscoridesen "De Materia Medica" liburuan / Gherardo Cibo
Beldurrak alde batera utzita dastatzera animatzen dugu jendea. Dastatu eta gorputzari entzun.
Mundua gobernatzen dutenek gorroto dituzte belar txarrak eta hala hezten gaituzte, justu inposatu nahi digutenaren kontrakoak direlako.
Bata, autogestio horizontalean eta proiektu abertzalean oinarritua. Bestea, aldiz, teknokrazian eta erreformismo teknokratan oinarritua, diru handikiena.